Alerte omstanders grijpen 16-jarige overvaller

VEENENDAAL - Een 16-jarige jongen uit Kesteren is maandagavond op heterdaad aangehouden nadat hij een snackbar in Veenendaal had overvallen. Dankzij moedig optreden van meerdere alerte omstanders kon de verdachte worden gepakt. Hij is daarna overgedragen aan de politie.

De jonge overvaller kwam rond 19.45 uur met bedekt gezicht de zaak aan de Doctor Colijnstraat binnen. Hij bedreigde een medewerker met een mes. Met de inhoud van de kassa ging hij ervandoor en vluchtte op een fiets.

Buurtbewoners in achtervolging

De snackbarmedewerker rende de straat op en zag daar een vaste klant die op zijn racefiets achter de verdachte aan ging. Door te roepen alarmeerden zij buurtbewoners. Die gingen ook achter de overvaller aan, een van hen in een auto.

De verdachte reed zich klem in een doodlopende straat en keerde om. De automobilist probeerde hem klem te rijden, tikte de fiets van de jongen aan waardoor hij viel. De automobilist stapte uit en greep de jongen. Met hulp van andere achtervolgers hield hij de verdachte vast tot de politie arriveerde. Naast de verdachte werden het mes en een zak met geld aangetroffen.

Automobilist niet vervolgd

De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Zijn moeder is op de hoogte gebracht. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. In overleg met de officier van justitie is besloten dat de automobilist niet wordt vervolgd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Neder-Betuwe Overval Politie Nieuws
Deel dit artikel: