Waar komt jouw kleding vandaan? Harm vroeg het op straat

ZUTPHEN - Heb je enig idee waar jouw kleding vandaan komt? Is het duurzaam? Of gemaakt door onderbetaalde krachten in het buitenland? Veel mensen op straat in Zutphen lijken het niet te weten.

Harm Edens ging voor het Omroep Gelderland-programma Groene Koppen met die vraag de straat op. "Ik vind het mooi en dan koop ik het", legt een jonge jongen uit. Een vrouw: "Ik vind het mooi en het lekker zitten. Een betere wereld is mooi meegenomen, maar dat is niet de eerste aanzet."

Tekst gaat verder onder de video:

Een andere voorbijganger. "Misschien zit er wel kinderarbeid in. Dat weet ik eigenlijk helemaal niet." Een vader met kinderen: "Dan kun je bijna niks meer kopen. Maar het zou wel beter zijn als zo'n shirt gewoon in Nederland gemaakt wordt."

'Vanaf morgen koop ik betere shirts'

Aan Harm wordt gevraagd of hij wel informeert waar zijn shirts vandaan komen. "Jazeker. Wanneer gaan jullie dat nou eens doen", vraagt hij. "Vanaf morgen", antwoord de vrouw. 

Bekijk de hele uitzending van Groene Koppen:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: