Annelies zoekt tractor die vader 25 jaar geleden verkocht, vlak voor zijn dood

APPELTERN - Ze heeft er heel wat voor over om hem terug te vinden, de tractor van haar overleden vader. Annelies Jansen uit Appeltern is op zoek naar een Güldner. Haar vader verkocht hem 25 jaar geleden aan een Achterhoeker.

"Ik ben al jaren op zoek naar deze tractor. Mijn vader is 25 jaar geleden overleden aan longkanker. Hij was een keuterboertje, had één koe, twee schaapjes en een tractor. Voordat hij overleed verkocht hij zijn auto en tractor, via een advertentie in de krant. Ik was nog jong, heb er toen weinig aandacht aan besteed. Later kreeg ik interesse in tractoren."

"Ik ben echt een vaderskindje. Die tractor is een waardevolle herinnering aan mijn vader. Ik was het enige meisje thuis en mocht in hooitijd altijd op de tractor rijden, terwijl mijn broers de hooibalen staken", aldus Annelies.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: privé

'Als ik weet waar hij staat, dan rij ik er heen'

Annelies is al een aantal jaren op zoek. "Ben naar een tractormeeting geweest, ik heb op social media gezocht, heb een advertentie geplaatst in de Landleven, maar tevergeefs. Tractoren worden gekoesterd, dus ik denk dat hij nog kan bestaan. Ik wil hem zo graag traceren. Als ik weet waar hij staat, dan rij ik er morgen heen." Ze heeft nu haar hoop gevestigd op een oproep bij Gelderland helpt.

Annelies hoopt de tractor te vinden. Als hij te koop is wil ze hem zelfs wel overnemen. Maar alleen al weten waar hij is en hem een keer terug zien zou haar hart sneller laten kloppen. 

Waarschijnlijk gekocht door een Achterhoeker

Heel veel weet ze niet meer. Haar moeder wist haar te vertellen dat hij uit Appeltern is opgehaald door twee mannen, waarschijnlijk uit de Achterhoek (maar het kan ook uit het Twentse Losser zijn geweest) met een dieplader. Dus ze moet het hebben van iemand die weet dat hij 25 jaar geleden een Güldner heeft gekocht in Appeltern. "Ik weet niet hoe oud de tractor was. Hij heeft hem zelf in Wijchen gekocht en een jaar of 12/13 in bezit gehad."

Alles wat Annelies weet over de tractor is dat het een Güldner G15, 2 cilinder is zonder hef. Hij heeft geen originele koplampen en wel een extra spiegel.

Luister hier het gesprek terug met Annelies Jansen.

Weet u waar de Güldner van de vader van Annelies uit Appeltern nu is? Reageer dan via de site van Gelderland helpt.

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!