Twee ongevallen met gewonden op zelfde kruising in Nijmegen

NIJMEGEN - De Van Apelterenweg in Nijmegen bleek maandagmiddag een plek van onheil. Tijdens de afhandeling van een ongeval tussen een auto en een motorrijder, werd een fietsster aangereden.

Het eerste ongeval vond omstreeks 11.30 uur plaats op de Van Apelterenweg, toen een automobilist en een motorrijder met elkaar in botsing kwamen. De wagen kwam vanuit de Meijhorst en de motor kwam uit de richting van het Steve Bikoplein. Om onbekende reden ging het mis, waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd één weghelft afgesloten vanwege de afhandeling van de botsing.

Tijdens die afhandeling ging het opnieuw mis, ditmaal tussen een vrouw op de fiets en een automobilist. De vrouw wilde het fietspad oversteken en de auto wilde de Meijhorst indraaien, maar zag daarbij de fietsster over het hoofd. Ze kwam ten val en raakte gewond. Aangezien er nog een ambulance stond, kon de vrouw meteen worden meegenomen naar het ziekenhuis.

Filmers bekeurd

De politie spreekt op social media flink haar afkeuren uit over het gedrag van sommige passerende automobilisten. Zij filmden tijdens het rijden met hun mobiele telefoon de schade op de plek des onheils.

De politie laat weten dat al hun nummerborden genoteerd zijn en dat ze een boete van 240 euro kunnen verwachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: