Misbruikzaak Lunteren: man krijgt voorwaardelijke celstraf

ARNHEM - Een 40-jarige man uit Gorinchem is veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een minderjarige jongen uit Lunteren. De rechter legt hem een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een taakstraf van 240 uur op.

De man heeft volgens de rechtbank ernstig misbruik gemaakt van het vertrouwen van de 'kwetsbare jongen'.

De jongen zocht de man op op te praten over mogelijke homoseksuele gevoelens, een gevoelig onderwerp binnen de kerk waar zij beide naartoe gingen. Hij was slechts 14 jaar toen het misbruik begon.

Lager dan geëist

De straf is lager dan de straf die justitie geëist had. De officier van justitie vroeg eerder om twintig maanden celstraf, waarvan tien voorwaardelijk. Maar de rechter vond dat niet nodig, onder meer omdat de man oprecht berouw heeft getoond en uit eigen overwegingen al een schadevergoeding had betaald aan het slachtoffer. 

"Daar komt bij dat verdachte eigener beweging professionele hulp heeft gezocht", staat in de uitspraak. "En hij heeft na de delicten een nieuwe, positieve wending aan zijn leven gegeven, waardoor voor herhaling van dergelijke feiten niet meer te vrezen valt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: