Afpersers volkszanger Frank van Etten moeten drie jaar de cel in, zegt OM

ARNHEM - De vermeende afpersers van de Apeldoornse volkszanger Frank van Etten moeten voor drie jaar de cel in, met aftrek van het voorarrest. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM).

De twee Apeldoorners - een vader en zoon - stonden deze maandag voor de rechter in Zutphen. Ze zouden uit zijn geweest op het autobedrijf van de volkszanger en onder meer hebben gedreigd Van Ettens tong uit zijn mond te snijden. "Dan zing je nooit meer", zouden ze hebben gezegd.

De officier van justitie sprak in de rechtszaal van 'maffiapraktijken in de lagen landen'. De twee verdachten ontkennen alle aantijgingen.

Eerder veroordeeld

De Apeldoorners zijn al eerder door de rechter veroordeeld wegens deelname aan een criminele organisatie, afpersing en oplichting. De twee dwongen vrouwen tot prostitutie en persten klanten af. Het verdiende geld werd witgewassen via een autohandel. 

Frank van Etten was zelf maandag niet aanwezig bij de rechtszaak in Zutphen. Hij zegt de hele kwestie achter zich te hebben gelaten en wil dat graag zo houden.

De rechtbank in Zutphen doet 5 oktober uitspraak in deze zaak.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Justitie Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: