Man rijdt meer dan 50 km/uur te hard: 'Heb een racelicentie'

BEUNINGEN - Bij verkeerscontroles in Nijmegen en omgeving heeft de politie afgelopen weekend vier snelheidsduivels betrapt die meer dan 50 km/uur te hard reden. Een van hen verklaarde een 'racelicentie' te hebben en daarom goed overweg te kunnen met hoge snelheden.

'Wij hebben aangegeven dat meneer dit soort racepraktijken op het circuit moet doen, en dat zijn 'racelicentie' enkel op het circuit geldig is, en NIET op de openbare weg", schrijft het Politie Team Verkeer Oost-Nederland deze maandag op Facebook. Alle vier de hardrijders zijn hun rijbewijs voorlopig kwijt.

Brommobiel van snelweg geplukt

De politie haalde afgelopen weekend ook een brommobiel van de A73. De 83-jarige bestuurder was op weg naar huis en had niet door dat hij op de snelweg was beland.

Net voorbij de afslag Beuningen kon de man aan de kant worden gezet. Volgens de politie maakte hij een enigszins verwarde indruk. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd, tot opluchting van zijn kinderen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: