Wekenlang verkeershinder door werk aan Elburgerbrug

ELBURG - Verkeer dat gebruikmaakt van de Elburgerbrug moet de komende drie weken rekening houden met vertraging door werkzaamheden. Op de brug is maar een rijstrook open. Dat resulteert maandagochtend in een lange file op de N309.

Op de Elburgerbrug wordt de betonlaag onder het asfalt gerepareerd. "Dat doen we dan wel op de manier waarop de omgeving er zo min mogelijk last van heeft", zegt een woordvoerster van de provincie Flevoland. "Maar het is zeker niet de laatste keer dat we werken aan die brug. Begin volgend jaar (januari, februari 2021, red.) wordt er groot onderhoud gepleegd. Dan wordt onder meer het bedieningssysteem vernieuwd."

Verkeersregelaars

Het verkeer wordt tijdens spitstijden geregeld door verkeersregelaars. Buiten de spits zijn verkeerslichten ingesteld. Normale scheepvaart heeft geen last van de werkzaamheden, maar recreatieve scheepvaart met een staande mast moet rekening houden met bloktijden om onder de brug door te kunnen. Het werk aan de brug duurt tot 10 oktober.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Elburg Nieuws
Deel dit artikel: