Bonnenregen bij grote verkeerscontrole, acht snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

APELDOORN - Bij een grote verkeerscontrole in Oost-Nederland zijn zaterdagavond tientallen bestuurders gecontroleerd en bekeurd. Acht bestuurders moesten zelfs hun rijbewijs inleveren. Dat meldt het team Verkeer van Politie Oost-Nederland.

De controles vonden plaats in de omgeving van Apeldoorn, Deventer en Zwolle. In Apeldoorn reed een snelheidsduivel 155 kilometer per uur op de A50 waar 100 was toegestaan. In Epe reed een beginnende bestuurder 118 kilometer per uur, waar je 60 mocht.

Vier mensen verloren het rijbewijs op de A1 met snelheden tot 190 kilometer per uur. Bij Zwolle reden er twee te hard, tot 178 kilometer per uur.

Bonnenregen

De tientallen bekeuringen die zijn uitgedeeld gingen over snelheid, het vasthouden van telefoons, het negeren van rood licht, rijden zonder licht, rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Ook moeten snorfietsen die te hard reden opnieuw worden gekeurd voor ze weer mogen rijden.

Sommige bestuurders hadden geluk en konden nog net hun rijbewijs houden, omdat ze tussen de 40 en 50 kilometer te hard reden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: