Donny van de Beek scoort bij debuut voor Manchester United

Donny van de Beek na zijn eerste goal voor Manchester United.
Donny van de Beek na zijn eerste goal voor Manchester United. © ANP
STRETFORD - Donny van de Beek uit Nijkerkerveen heeft in zijn eerste officiële wedstrijd met Manchester United gelijk gescoord. Van de Beek, die in de 67e minuut inviel, kon echter niet voorkomen dat de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace werd verloren: 1-3.
Van de Beek moest op de bank beginnen en mocht halverwege de tweede helft invallen voor Paul Pogba. Een klein kwartier later kreeg Van de Beek de bal via een verdediger van Palace voor zijn voeten, waarna de van Ajax overgekomen middenvelder beheerst - diagonaal - raak schoot.
United wist na de aansluitingstreffer van Van de Beek niet door te drukken. Wilfried Zaha bepaalde kort daarna de eindstand. Zaha had vanuit een penalty ook voor de 0-2 getekend. Kort daarvoor werd een strafschop van zijn ploeggenoot Jordan Ayew nog gekeerd door United-keeper David de Gea. De bezoekers namen al in de zevende minuut de leiding via Andros Townsend.
Voor United was het pas de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.