Nieuws

Oost Gelre tikt Longa '30 op de vingers

ULFT - Oost Gelre heeft voetbalvereniging Longa'30 uit Lichtenvoorde een officiële waarschuwing gegeven. Volgens de gemeente heeft de club de coronaregels met name in en rondom de kantine niet goed genoeg nageleefd.
"Vrijdag 11 september en zondag 13 september hebben de politie en boa’s van de gemeente geconstateerd dat er onvoldoende naleving was van de coronamaatregelen in en rondom de kantine", zo schrijft Longa '30 op de eigen site.

'Ontoelaatbaar'

"Zo werd de anderhalve meter afstand niet overal goed gehanteerd en is de boa ook nog eens onheus bejegend. Dit is voor het bestuur van Longa ’30 ontoelaatbaar en wij hebben onze excuses aangeboden aan de burgemeester en wethouder."
Volgens de voetbalclub toonde de gemeente waardering voor de maatregelen die genomen zijn, maar moet de vereniging nog meer doen aan de handhaving van de coronamaatregelen op het sportpark.
"Gezien dit feit en de laatste incidenten heeft de gemeente ons een dwangsom van 5.000 euro opgelegd bij een volgende overtreding", schetst Longa'30. "Dit kan oplopen tot een maximum van 15.000 euro en zelfs sluiting van de kantine."