Nieuws

Hennepkwekerij en wapens: burgemeester sluit drugspanden Hulshorst

archieffoto Omroep GLD
archieffoto Omroep GLD
NUNSPEET - De burgemeester van Nunspeet heeft de panden aan de Harderwijkerweg 259a in Hulshorst gesloten voor drie maanden. Ruim een maand geleden werden op die locatie een ondergrondse hennepkwekerij en zes illegale wapens aangetroffen.
De bewoners zijn destijds aangehouden, maar konden er nog enige tijd wonen. De burgemeester geeft in een persbericht aan waarom hij de gebouwen op dit adres sluit: “De productie van deze middelen kan leiden tot tot onveilige situaties."
Hij vervolgt: "De (grootschalige) handel in drugs kan ook leiden tot openbare ordeverstoringen en overlast door personen in het criminele circuit, wat aantasting van het woon- en leefklimaat met zich meebrengt. Iedereen is gewaarschuwd, bij een dergelijke overtreding is sluiting van de woning en/of het perceel het gevolg.“

Waarom nu pas?

Burgemeesters sluiten vaker drugspanden. Eerder dit jaar werd een ander pand in Hulshorst gesloten. Hoe het komt dat de panden 1,5 maand na het oprollen van de hennepkwekerij pas zijn gesloten, heeft volgens de voorlichter van de gemeente meerdere oorzaken.
"Op het perceel staan meerdere panden en die zijn van verschillende eigenaren. We hebben onderzocht welk pand op welk adres staat. Als wij voornemens zijn een pand te sluiten heeft de eigenaar, of zijn advocaat, ook tijd om een zienswijze in te dienen. Door de zomer duurde dat langer dan gebruikelijk."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!