Kerk in Arnhem wordt wijkcentrum

ARNHEM - De Diaconessenkerk aan de Van Nispenstraat in Arnhem wordt een wijkcentrum voor bewoners van het Burgemeesterskwartier, de Gulden Bodem, de Hoogkamp en de Sterrenberg.

Het wijkcentrum wordt een ontmoetingsplaats voor activiteiten voor en door bewoners. Bewoners uit de wijk kwamen met het idee. Zij hebben samen een bedrijfsplan gemaakt en de Stichting Wijkcentrum Bakermat opgericht.

De gemeente heeft de kerk gekocht van de Protestantse gemeente Arnhem Noord, die het gebouw niet meer gebruikt. Het koopcontract is deze week getekend. Met ingang van 1 november verhuurt de gemeente het gebouw aan de Stichting Wijkcentrum Bakermat.

Verhuur

Wijkbewoners hadden behoefte aan een laagdrempelige ontmoetingsplaats met culturele en sociale activiteiten, bleek uit onderzoek en gesprekken. De organisatie bestaat uit vrijwilligers en krijgt mogelijk nog een professionele coördinator.

De organisatie hoopt ondanks corona nog dit jaar te beginnen met activiteiten voor de wijk en verhuur van ruimtes. Om het wijkcentrum aantrekkelijker en toegankelijker te maken wordt de gevel aan de van Nispenstraat verbouwd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: