Maximale taakstraf voor misbruik van kleine broertjes

WAGENINGEN - Een 44-jarige man uit Wageningen is vrijdag veroordeeld voor het aanranden van zijn 10 jaar jongere broer en voor het seksueel binnendringen van zijn 8 jaar jongere broer. Dat gebeurde tussen 1994 en 1996. Hij kreeg een taakstraf van 240 uur.

Op momenten dat hun ouders niet thuis waren, misbruikte de man zijn jongere broers. De man was tijdens het misbruik meerderjarig, terwijl zijn beide broertjes minderjarig waren.

'Celstraf niet gepast'

De slachtoffers hebben jaren niet over de gebeurtenissen gepraat. Toen het uiteindelijk toch naar buiten kwam, probeerden ze lange tijd om de situatie binnen de familie op te lossen. Dat lukte niet. Uiteindelijk deden de slachtoffers in 2018 aangifte.

Volgens de rechtbank is een gevangenisstraf niet meer gepast. Daarbij houdt ze rekening met het tijdsverloop, het blanco strafblad en het reclasseringsadvies. Wel kreeg de man de maximale taakstraf. Bovendien moet hij zijn broers respectievelijk 10.000 en 7.500 euro schadevergoeding betalen.

Een ander broertje deed ook aangifte van misbruik. Vanwege verjaring in die zaak ging de officier van justitie niet tot vervolging over.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Nieuws
Deel dit artikel: