Vader en zoon staan terecht voor afpersen volkszanger Frank van Etten

ZUTPHEN - Twee Apeldoorners staan vandaag in Zutphen voor de rechter. De vader en zoon worden ervan verdacht de Apeldoornse volkszanger Frank van Etten te hebben bedreigd en afgeperst.

Update: Afpersers volkszanger Frank van Etten moeten drie jaar de cel in, zegt OM

De zaak speelde alweer drie jaar geleden toen met enige regelmaat auto's van Van Etten in brand werden gestoken. De volkszanger zag zich genoodzaakt om zijn huis te beveiligen. Het conflict tussen Van Etten en de twee verdachten zou te maken hebben met een autohandel waarbij de volkszanger betrokken was.

Verslaggever Jeroen Mäkel was bij de zaak aanwezig en hield een liveblog bij:

Al eerder veroordeeld

De verdachten zijn al eerder door de rechter veroordeeld wegens deelname aan een criminele organisatie, afpersing en oplichting. De twee dwongen vrouwen tot prostitutie en persten klanten af. Het verdiende geld werd witgewassen via een autohandel. 

In eerste instantie vielen de straffen uit op 8 en 7 jaar cel. In hoger beroep werden dat 46 en 52 maanden omdat de hoger beroepsrechter de beschuldiging van mensenhandel niet bewezen achtte.

Frank van Etten is zelf vandaag niet aanwezig bij de rechtszaak in Zutphen. Hij zegt de hele kwestie achter zich te hebben gelaten en wil dat graag zo houden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: