OM eist levenslang tegen vermeende moordenaars van Arnhemse Max (62)

ALMELO - Tegen de drie hoofdverdachten van het bloedbad dat op 13 november 2018 in Enschede werd aangericht, is vrijdag levenslang geëist. Eén van de slachtoffers van de moorden is de 62-jarige Max uit Arnhem die in Huissen een bedrijf in kunstmest runde.

Het drietal, een vader en twee zoons, zouden volgens het Openbaar Ministerie ernstige geldschulden gehad hebben. Het lospeuteren van cashgeld bij een growshopeigenaar zou die 13e november zodanig zijn geëscaleerd, dat de verdachten naar hun vuurwapens grepen. Daarbij werden de Enschedese growshopeigenaar en drie anderen om het leven gebracht, onder wie Max.

"De feiten zijn zodanig ernstig dat elke andere straf dan levenslang uit het oogpunt van vergelding onvoldoende recht doet", stelt de officier van justitie vrijdag voor de rechtbank in Almelo. 

Op het verkeerde moment op de verkeerde plek

Het OM stelde al eerder deze week dat de Arnhemmer is gedood zonder dat hij enige betrokkenheid had bij misdaad. Max is vermoedelijk tijdens een levering door de verdachten om het leven gebracht om eventuele sporen uit te wissen nadat ze eerder de growshophouder hadden omgebracht.

Voor de behandeling van deze zaak zijn zeker vijf zittingsdagen uitgetrokken, waarbij vijf zalen in gebruik zijn genomen. De uitspraak wordt op 6 november verwacht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: