Nieuws

Grootste zonnepark van Gelderland geopend

Grootste zonnepark van Gelderland geopend.
Grootste zonnepark van Gelderland geopend. © SolarTester
VOORST GEM VOORST - Het grootste zonnepark van Gelderland is donderdagmiddag geopend tussen Wilp en Voorst. Het park, Zonneakker Voorst, telt 117.000 zonnepanelen en is bijna veertig hectare groot.
Een half jaar geleden waren het nog kale graslanden rondom de boerderij van de familie Gooiker, pal naast snelweg A1. Nu staat het vol met zonnepanelen, niet te missen voor wie van Deventer naar Apeldoorn rijdt. Het park gaat 12.000 huishoudens van groene stroom voorzien. 
Bekijk hier beelden van het park (tekst gaat verder onder de video):
Grootste zonnepark van Gelderland geopend

Familieproject

Het zonnepark is een familieproject van Willy, Brigitte en hun dochters Jolien en Hilde Gooiker. Voor de melkveehouderij kon het echtpaar jaren geleden geen opvolger of koper vinden. En hun dochters hadden aanvankelijk ook geen interesse om zich op het boerenleven te storten.
"Met het zonnepark diende zich een hele mooie kans aan om het familiebedrijf op een duurzame manier over te nemen", vertelt Jolien. De zussen gaven onlangs allebei hun baan op om samen het park te gaan runnen. "Ik had echt nooit verwacht dat we het bedrijf over zouden nemen, een boerderij had niet mijn interesse en die van mijn zus ook niet", lacht Hilde.
Toch zijn ze nu dagelijks op de boerderij te vinden, voor het beheer van het park, waar van alles bij komt kijken. "Onderhoud, innovaties en er komen schapen onder de panelen grazen." 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!