KIJK TERUG| Toch nog luchtlandingen in Groesbeek

GROESBEEK - Er is toch nog een herdenking van Operatie Market Garden. Twaalf parachutisten springen deze ochtend boven Groesbeek en Wolfheze uit een vliegtuig om de slachtoffers te eren.

Kijk hier de luchtlandingen terug:

Normaal gesproken zou komend weekend Operatie Market Garden worden herdacht. Op 17 september 76 jaar geleden landden de geallieerden boven Groesbeek en boven Wolfheze voor de slag om Arnhem. In 2019 sprongen er ruim duizend parachutisten boven Landgoed Den Heuvel om te herdenken. Dit jaar kan dat niet.

Als alternatief springen er donderdag en vrijdag twaalf parachutisten van Parachute Groupe Holland - allemaal met mondkapje. Een Dakota-vliegtuig uit Tweede Wereldoorlog huren, zoals alle eerdere jaren, kan niet, want voor een kleine groep is dat te prijzig. Wel doen de parachutisten de oorlogskleren van toen aan. Na het springen, rond 10.30, is er een herdenking met een minuut stilte, een kranslegging en een woordje van een van de parachutisten. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Omroep Berg en Dal Nieuws
Deel dit artikel: