Marcouch twijfelt of vuurwerkverbod dit jaar al ingaat

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch twijfelt of het lokale vuurwerkverbod dit jaar al in moet gaan. Het is gecompliceerd en handhavers zijn schaars, stelt hij woensdagavond in de Arnhemse gemeenteraad. De burgervader onderzoekt of het 'nog wel haalbaar is op zo'n korte termijn'.

Dat zei hij na vragen van VVD-raadslid Steffenie Pape. Zij wilde weten of Marcouch in navolging van zijn Amsterdamse collega Femke Halsema ook in Arnhem het verbod niet een jaar uit wil stellen.

Zie ook: Er komt een vuurwerkshow in Arnhem met jaarwisseling, verbod op zelf afsteken

'Corona komt erbij'

Marcouch ziet het als zijn grootste verantwoordelijkheid dat de nieuwjaarsviering 'goed en veilig' verloopt. Met oud en nieuw zijn er naast het afsteken ook allerlei andere overtredingen en criminaliteit waar hij zijn handhavers voor nodig heeft, legt de burgemeester uit. "Daarnaast krijgen we de gezondheid van mensen in relatie tot het coronavirus er dit jaar bij."

Hij belooft op korte termijn met een brief te komen. Daarin legt Marcouch uit of het 'überhaupt haalbaar is' om het totaalverbod op het afsteken van vuurwerk binnen de gemeentegrenzen, deze jaarwisseling al in te voeren.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: