Nieuwe natuur in Aaltense Goor

AALTEN - De herinrichting van natuurreservaat het Aaltense Goor bij Aalten is afgerond. Dat laat Waterschap Rijn en IJssel weten. Het afgelopen jaar is het natuurgebied uitgebreid met 25 hectare natuur. Betrokken partijen hebben het resultaat van de werkzaamheden woensdag bekeken.

Daarnaast is er een nieuw watersysteem aangelegd. Bij enorme buien wordt het water nu niet langer afgevoerd, maar wordt het vastgehouden. Vroeger werd het water afgevoerd naar de Veengoot. Door het gemaal aan de Boterdijk te verplaatsen kan het water nu het gebied in.

Voor recreanten zijn nieuwe wandelpaden aangelegd en ook boeren in het gebied zijn meegenomen in de veranderingen. In het gebied is namelijk een kavelruil van start gegaan. In totaal hebben zich daar nu 40 agrariërs voor aangemeld. 

Het Aaltense Goor is van oorsprong een veengebied. Het gebied wordt gebruikt voor kleinschalige landbouw. De watersalamander en bruine kikker, karekiet, wielewaal, tuinfluiter en geelgors komen hier voor.

Zie ook: 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aalten Aalten Natuur Nieuws
Deel dit artikel: