Nieuws

Grensoverschrijdend videospel voor en door de grensregio

De wordt uitgeprobeerd.
De wordt uitgeprobeerd. © Omroep Gelderland
Hoe goed kun jij smokkelen? Verleg je grenzen en ga op jacht in de nieuwe game: 'Sofia Smuggling'. Dat promoot de provincie Gelderland. Die werkte samen met diverse instelling aan een grensoverschrijdende 'innovatie-app'.
Op 18 september gaven Peter Drenth, gedeputeerde van de provincie Gelderland, en Ulrich Francken, voorzitter van de Euregio Rijn-Waal, in het Nederlands Openluchtmuseum het officiële startschot voor een nieuwe innovatieve app met de titel: Sofia's Smuggling: Cross-Border Hunt
Het spel is het resultaat van een meerjarige grensoverschrijdende samenwerking van hogescholen en musea in de Nederlandse-Duitse grensstreek.
Bekijk hier een video over de game. Tekst gaat eronder verder: 
Grensoverschrijdend videospel voor en door de grensregio
Een verbindend verhaal voor museumbezoekers in de Duits-Nederlandse grensstreek; dat was het doel van het project RheijnLand.Xperiences, dat in 2016 startte. 

Grensoverschrijdend verhaal

In Sofia's Smuggling: Cross-Border Hunt ontmoeten spelers de mysterieuze handelaar Sofia, die door het grensgebied en de tijd reist. De spelers gaan in het voetspoor van Sofia op jacht naar de ‘enige echte waarheid’, langs de deelnemende musea, die elk hun eigen verhaal en personage hebben.
De verhalen verbinden acht musea met elkaar in Nederland en Duitsland en zo ontstaat het verhaal over Sofia en haar leven in deze regio.

Modernste speltechnologie

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hochschule Rhein-Waal hebben de gehele storyline ontwikkeld. De modernste technologieën, zoals geocaching, beacons en augmented reality, zetten de spelers aan om aan de hand van museale objecten opdrachten en uitdagingen aan te gaan. Zo worden jongeren en musea bij elkaar gebracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!