Inval in Kerkdriel vanwege grote internationale drugsactie

KERKDRIEL - De inval in Kerkdriel van woensdagmorgen heeft te maken met een grootse internationale actie tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. De politie heeft, in samenwerking met Spanje en België, zeventien mensen aangehouden na invallen op locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije.

Er zijn woensdagmorgen op tientallen locaties invallen gedaan, onder andere aan de Bulkseweg in Kerkdriel. "Wat daar is gevonden kunnen we niet zeggen, maar op verschillende plekken zijn of verdovende middelen, of vuurwapens of contant geld gevonden", stelt een woordvoerster van de politie in Den Haag. Een advocaat, gevestigd in de buurt, meldt dat er niets is gevonden in Kerkdriel.

Ook kan de politie niet zeggen of er iemand in Kerkdriel is aangehouden. "We houden het nu even globaal, want we zijn nog altijd bezig. We sluiten niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden."

Op Radio Gelderland sprak Irene ten Voorde met de politie over de invallen:

Bekijk de beelden van Kerkdriel. Tekst gaat verder na de video:

1000 politiemensen in actie

De recherche kreeg de criminele organisatie in beeld na langdurig onderzoek. Tijdens de actie van vandaag zijn bijna 1000 politiemensen ingezet in verschillende landen. De meeste aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Ook wordt een aantal verdacht van verboden wapenbezit.

Bekijk hier beeld van de invallen. Tekst gaat verder na de video:

De recherche heeft ook gebruik gemaakt van informatie die werd verkregen via het bedrijf Encrochat. Deze chatdienst werd onlangs door de Nederlandse politie gekraakt.

Zie ook: Politie valt pand binnen in Kerkdriel, grootscheepse actie door het land

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Kerkdriel Politie Nieuws
Deel dit artikel: