Weer auto's in vlammen op, buurtbewoners horen knallen

APELDOORN - In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee auto's uitgebrand in Apeldoorn. De voertuigen stonden naast elkaar. Omwonenden schakelden snel de brandweer in, maar die kon de auto's niet meer redden.

De brand werd rond 03.30 ontdekt door bewoners van de Adelaarslaan. Omwonenden verklaarden tegen de politie dat zij harde knallen hoorden, waarna ze vlammen zagen.

De vlammen sloegen flink om zich heen. De brandweer had een half uurtje nodig om de brand onder controle te krijgen. Beide auto’s moeten als verloren worden beschouwd. 

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De politie start een onderzoek omdat brandstichting niet wordt uitgesloten.

Tientallen autobranden

In de afgelopen jaren is Apeldoorn getroffen door tientallen autobranden. Tussen 2016 en 2019 waren er 139 branden in de gemeente. Ook dit jaar zijn al geregeld voertuigen in vlammen opgegaan. 

In onze provincie was in 2019 sprake van een flinke stijging van het aantal branden in voertuigen. Dat jaar telde Gelderland 650 autobranden, tegen 509 in 2018.

Zie ook: Zóveel autobranden waren er in jouw gemeente

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: