Nieuws

Treinen rijden weer na grote seinstoring

Grote storing legt treinverkeer rond Arnhem en Nijmegen plat.
Grote storing legt treinverkeer rond Arnhem en Nijmegen plat. © ANP
ARNHEM - Treinreizigers rond Arnhem, Nijmegen en Zutphen moesten woensdagochtend rekening houden met ernstige vertraging. Door een seinstoring reden er van en naar de drie stations enkele uren geen treinen. Rond 08.00 was de storing opgelost. Rond 09.30 is de dienstregeling vrijwel volledig weer opgestart.
Het probleem was een grote sein- en wisselstoring, waardoor geen enkele trein kon rijden. De extra reistijd was zo'n 120 minuten. De storing was tegen 08.00 uur verholpen. ProRail liet op dat tijdstip weten dat het treinverkeer langzaam weer wordt opgestart. Rond 09.30 is de dienstregeling grotendeels weer hersteld.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Treinen rijden weer na grote seinstoring
ProRail adviseert nog wel kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Computerstoring

De oorzaak van de sein- en wisselstoring was een computerstoring bij de verkeersleidingspost in Arnhem. Daardoor bleven alle seinen in de omgeving tussen 05.30 en 08.00 uur op rood staan, legt spoorbeheerder ProRail uit. 
Luister hier naar een gesprek met ProRail over de grote storing:

Ook problemen rond Tiel

Het treinverkeer tussen Utrecht en Tiel was woensdagochtend eveneens enige tijd ontregeld. Door een defecte trein reden er geen treinen rond Geldermalsen.
Inmiddels is ook die storing opgelost, meldt de NS. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!