Achterhoekse feestband sponsort voetbalteam na gezellig avondje bij opa

ZEDDAM - Het 4e elftal van voetbalvereniging Montferland heeft een nieuwe sponsor. En niet zomaar eentje: het logo van de Achterhoekse feestband De Paloma’s prijkt sinds kort op shirts van het vriendenteam.

“Dit is zo leuk”, vertelt speler Bryan Keurntjes enthousiast op Radio Gelderland. “Ik zat een keer een avond bij mijn opa thuis en Richard Hunting, de voorman van de Paloma’s, was er ook. Toen zei ik voor de gein: ‘Wat nou als jullie een paar mooie presentatiepolo’s schenken aan ons?”’

Presentatiepolo’s zijn niet de shirts waar een team in voetbalt, maar waar vaak voor en na de wedstrijd in wordt rondgelopen.

Een paar dagen later kreeg Keurntjes telefoon. “Zeg Bryan, wil jij eens kijken wat zo’n setje van die polo’s gaat kosten?”, klonk het aan de andere kan van de lijn. Keurntjes zocht het uit en gaf het door. “Al snel daarna kreeg ik bericht: bestel ze maar!”

'Specialiteit? De derde helft natuurlijk'

Op de rug van de polo staat de naam van het licht en geluidsbedrijf dat altijd meegaat met optredens en het logo van de band: twee duiven die een bordje vasthouden. Op het bordje staat: ‘de derde helft!’. “Dat is dan ook onze specialiteit natuurlijk”, grinnikt Keurntjes.

Of de band nu ook een keer in de kantine komt optreden, hangt af van de prestaties van het team. “We hebben het er wel over gehad,” zegt Keurntjes, “maar dat gebeurt alleen als we boven verwachting presteren. Als we een kampioenswedstrijd spelen, dan zijn de jongens zeker bereid een muziekje te komen spelen.”

De Paloma's stonden in 2019 in de Gelderse Top 100 op plek 42 met hun single Café de Schans. Beluister het nummer hier: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland Zeddam Nieuws
Deel dit artikel: