Meer Achterhoekse voetbalclubs op slot om coronavirus

LICHTENVOORDE - Sportclub Longa ’30 uit Lichtenvoorde sluit tot en met woensdagavond de deuren van het sportpark vanwege corona. HMC’17 uit Harreveld blijft zelfs tot en met zondag dicht.

Longa '30 schrijft op haar website dat een jeugdspeler die nu coronaverschijnselen heeft, afgelopen weekend met meerdere jongeren in contact is geweest. Een aantal van deze jongeren heeft ook een coronatest gedaan vanwege klachten.

De wedstrijd om de Achterhoek Cup van dinsdagavond tussen FC Winterswijk onder 23 jaar en Longa onder 23 jaar is afgelast. Volgens de organisatie van de Achterhoek Cup omdat diverse spelers van Longa op een feestje zijn geweest waar corona is geconstateerd.

Gezondheid in de gaten houden

Het bestuur van Longa '30 zegt de gezondheid van haar leden en supporters niet in gevaar te willen brengen en daarom preventief haar deuren te sluiten. Leden die in de afgelopen dagen op de club zijn geweest, wordt gevraagd hun gezondheid goed in de gaten te houden.

De club zegt dat het sportpark zonder tegenbericht donderdag weer opengaat. De kleedkamers en kantine binnen blijven tot en met vrijdag gesloten.

Zoveelste sluiting

Bij HMC'17 is een van de ouders van een jeugdspeler positief getest. Ook zijn andere leden en mensen die nauw bij de vereniging betrokken zijn in afwachting van de uitslag van hun test. 

Vorige week gingen voetbalclubs in Lievelde en Vragender op slot na een feestje met besmette jongeren. Begin deze maand ging het sportpark in Silvolde al op slot na een corona-uitbraak. Daar waren zeker 21 positieve tests.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: