Een lamp die altijd brandt kan zomaar van een drugslab zijn

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn start met een 'keurmerk' voor het buitengebied. Zo hoopt zij georganiseerde misdaad tegen te gaan. Het is een samenwerking van Apeldoorn met de politie, landbouworganisaties, natuurbeheerders en het waterschap.

Woensdagochtend tekenen zij een zogenoemde intentieovereenkomst op het Apeldoornse stadhuis. In oktober start de gemeente een campagne in het buitengebied, samen met Meld Misdaad Anoniem.

Inwoners en ondernemers worden daarbij gewezen op de signalen van ondermijnende criminele activiteiten, zoals de aanwezigheid van drugslabs.

'Catastrofale gevolgen'

Je kunt bij zulke signalen denken aan drugsafval, kunstlicht dat altijd blijft branden in een schuur en afgeplakte ramen en deuren. Burgemeester Ton Heerts licht toe: “De persoonlijke gevolgen van het (onbewust) binnenhalen van criminelen kunnen voor de verhuurder catastrofaal zijn.”

Want een drugslab of hennepplantage kunnen niet alleen leiden tot gevaren voor de omgeving, de verhuurder is ook nog eens medeplichtig en dus verantwoordelijk voor kosten die worden gemaakt als zo'n locatie geruimd wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: