Buiten is het 30 graden, maar binnen is het al kerst

DUIVEN - Terwijl het buiten 30 graden is, zijn ze bij de Intratuin in Duiven de grote kerstshow al aan het opbouwen. Het tuincentrum trekt alles uit de kast om de bezoekers in de kerstsfeer te brengen. Met de tropische hitte buiten is dat een bijzondere gewaarwording.

Meerdere jaren op rij won de Intratuin de prijs voor de beste kerstshow van Nederland. Ook dit jaar trekt het tuincentrum alles uit de kast om bezoekers al vroeg in de kerststemming te laten komen. Lijm en nietpistolen, decoupeer- en cirkelzagen: klein en groot geschut wordt gebruikt om maar liefst tienduizend vierkante meter tuincentrum om te toveren tot een grote kerstshow.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Grootste van Europa

De kerstshow in de Intratuin is naar eigen zeggen het grootste miniatuurdorp van Europa. Per dag werken ploegen van zeventig bouwers aan onder meer de miniatuur dorpen en de bekende kerst tafereeltjes. Het thema van de show is dit jaar 'verwonderland'.

De bouwers zitten nu op de helft van het werk. De totale klus neemt zes weken in beslag, daarna volgt de beloning voor de bouwers. Dat is volgens modelbouwer Van Kruiselbergen de glimlach op het gezicht van bezoekers, volwassenen en kinderen, bij het zien van de creaties. 

Bonte kleuren kersttrend

De kersttrend is dit jaar vrolijke bonte vrolijke kleuren. Ook de kunstboom is nog steeds in trek, net als buitenverlichting, aldus kenners van de bloemen- en plantenwinkel. 

Op 10 oktober gaat de kerstshow open voor publiek. 

Zie ook: Ho ho ho, dit is nog eens een kerstshow

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Duiven Duiven Nieuws
Deel dit artikel: