Vermeende moordenaars Arnhemse Max (62) zwijgen in rechtszaak

ALMELO - De verdachten van een viervoudige moord in een growshop in Enschede staan vanaf dinsdag voor de rechter. De rechtbank in Almelo heeft vijf zittingsdagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van het strafproces waarin zes verdachten terechtstaan. Eén van de slachtoffers van de moorden is de 62-jarige Max uit Arnhem die in Huissen een bedrijf in kunstmest runde.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ‘een waslijst’ aan bewijs te hebben tegen de drie hoofdverdachten, waaronder camerabeelden, DNA-sporen, wapens en vingerafdrukken.

De verdachten zijn een Hengelose vader en zijn twee zoons: vader Camil A. (58) en zijn zoon Dejan (32), beiden uit Hengelo, en zoon Denis (30) uit Nijverdal. Het OM beschuldigt hen onder meer van moord met voorbedachten rade.

Zie ook: Verdachten viervoudige liquidatie ontkennen ondanks 'waslijst' aan bewijzen

De mannen, die van Servische komaf zijn, werden een paar dagen na de moordpartij opgepakt en bleken geen onbekenden te zijn van justitie. Tot nu toe ontkennen zij betrokkenheid bij de moordpartij. Op vragen van de rechtbank antwoorden de verdachten dinsdag herhaaldelijk dat zij zich beroepen op hun zwijgrecht, zo meldt RTV Oost.

Arnhemmer 'toevallig' slachtoffer

De vier dode mannen werden op 13 november 2018 gevonden in een growshop in Enschede. Dinsdag werd in de rechtszaal duidelijk dat de slachtoffers van dichtbij in het hoofd zijn geschoten, met twee verschillende kalibers kogels. De aanleiding was mogelijk een ruzie in de hennepwereld.

De 62-jarige Max uit Arnhem en een 27-jarige restauranthouder uit Hengelo zouden toevallige slachtoffers zijn. Het duo was getuige en mocht het klaarblijkelijk niet navertellen.

Zie ook: Buurt geschokt na moord: 'Verkeerde moment op de verkeerde plek' 

De andere twee slachtoffers, een 34-jarige man uit Hengelo en een 43-jarige inwoner van Enschede, waren volgens de politie eerder betrokken bij drugsdelicten. 

Meer verdachten

Behalve de vader en twee zonen komen vandaag ook drie andere verdachten voor de rechter. Zij werden later opgepakt en zouden betrokken zijn bij de levering of de bemiddeling van de vuurwapens die zijn gebruikt.

Het gaat om de 71-jarige Arie van D. en zijn 32-jarige zoon Dennis van D. uit St. Willebrord en de 38-jarige Zizi W. uit Breda. Zij werden in januari vorig jaar opgepakt.

Planning 

De inhoudelijke behandeling van de zaak zou eerst in april plaatsvinden, maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld. Nu is het strafproces alsnog van start gegaan. Vrijdag maakt justitie de strafeis tegen de drie hoofdverdachten bekend. De uitspraak van de rechtbank wordt op vrijdag 6 november verwacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Criminaliteit Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: