Vierde coronabesmetting op school in Ede

EDE - Het aantal corona-besmettingen op Het Streek Lyceum in Ede is opgelopen tot vier. Dat meldt rector Wilfred Nep na vragen van Omroep Gelderland. Ondanks de besmettingen blijven klasgenootjes van de corona-patiƫnten gewoon naar school gaan.

Afgelopen vrijdag bleken drie leerlingen het virus onder de leden te hebben. In het gezin van één van de leerlingen blijkt het broertje nu ook besmet te zijn met corona. Dat brengt de teller op vier besmettingen. "Hij zat al in thuisquarantaine", zegt de rector.

Vermoedelijke bron: sport 

De scholieren die als eerste besmet bleken, zouden elkaar kennen van dezelfde sportvereniging en met elkaar in één auto gezeten hebben, vertelt de rector. "We hebben nog geen aanwijzingen dat het coronavirus op school overgedragen is", voegt hij toe. Voor zover bekend zijn er dan ook geen leraren besmet geraakt.

De GGD heeft nog niet gereageerd op vragen van Omroep Gelderland over de bron van de besmetting. 

Leerlingen zonder klachten gewoon naar school

Hoewel een school in Doorwerth 200 leerlingen in thuisquarantaine zet omdat hun klasgenootjes besmet zijn met corona, mogen de kinderen in Ede gewoon naar school komen. "Tenzij ze klachten hebben, dan moeten ze thuisblijven."

"Dat doen we op advies van de GGD", legt de rector uit. De GGD zegt dat alleen de kinderen die frequent en intensief contact hebben gehad met een besmet leeftijdsgenootje in thuisquarantaine moeten. Maar klasgenootjes van een met corona besmet kind, hoeven dat niet. 

Online les 

Hoewel de lessen dus gewoon doorgaan, zijn er vanwege corona wel veel lege stoelen. "Iedere dag blijven twintig tot vijfentwintig leerlingen uit voorzorg thuis vanwege klachten." Het Streek Lyceum gaat voor hen de schoollessen online geven. "Dat werkt al voor 70 procent. Het doel is dat aan het einde van deze week alle lessen gestreamd worden", zegt rector Nep. 

Meer scholen 

Overigens zijn er op meer scholen in Ede coronabesmettingen vastgesteld, dat meldt een woordvoerder van de gemeente na navraag van Omroep Gelderland. Om welke scholen het gaat en hoeveel leerlingen daar besmet zijn, kan ze niet zeggen. 

Zie ook: 

Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Ede Ede Onderwijs XON Nieuws
Deel dit artikel: