Nieuws

Bijna naakte, verwarde man zit bij Harderwijker op de bank

© Omroep Gelderland
HARDERWIJK - De politie heeft zondagavond in Harderwijk gezocht naar een verwarde, bijna naakte man. De Noord-Afrikaan werd uiteindelijk bij een inwoner van Harderwijk op de bank aangetroffen. Volgens een buurtbewoner lag de hele woonkamer onder het glas en bloed.
De bewoner was op het tijdstip dat de verwarde man de woning betrad niet thuis. Het gaat volgens een buurman relatief goed met de bewoner, al is deze flink geschrokken.
"Hij is in orde, behalve emotioneel dan", zegt zijn buurman. "De man had alleen zijn onderbroek nog aan", vervolgt hij. Volgens de buurman heeft de politie gezegd dat het om een bewoner van het azc in Harderwijk gaat.

Onderzoek

De verwarde man is meegenomen door de politie. Die onderzoekt de zaak. "We kregen afgelopen weekend een melding van een verdachte situatie aan de Bunschotenmeen.", vertelt een woordvoerder. "Onze collega’s zijn ter plaatse gegaan om polshoogte te gaan nemen en te kijken wat er aan de hand was. Onze collega’s troffen daar één verdachte aan."
Volgens de politie gaat het om een 27- jarige man uit Schalkhaar. De man is meegenomen naar het bureau en zit vast voor verder onderzoek. De man wordt verdacht van huisvredebreuk en vernieling.