Nieuws

Echte agenten stoppen 'nepagent' met zwaailichten

De blauwe lampen van de nepagent.
De blauwe lampen van de nepagent. © Politie Ede
EDE - Echte agenten hebben een 'nepagent' uit de omgeving van Ede zijn zwaailichten ontnomen. De man reed rond met blauwe lampen in de grille van zijn auto en beweerde bij de politie te werken toen agenten hem daar op aanspraken.
De bestuurder viel op omdat hij flitslampen aan de voorzijde van zijn auto had gemonteerd. Toen agenten de eigenaar vroegen om de lampen aan te zetten, beweerde hij volgens de politie werkzaam te zijn voor 'een geheime afdeling van de politie'. Maar dat is niet het geval, zegt de politie in Ede.
De echte agenten hebben de lampen direct verwijderd en in beslag genomen om misbruik te voorkomen. Tegen de eigenaar van de auto wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eigenaar verontwaardigd

De eigenaar van de auto zegt tegenover Omroep Gelderland zich niet te herkennen in het verhaal van de politie. De man heeft vanwege zijn vorige beroep de beschikking gehad over flitslampen. Na een verandering van functie zijn de lampen in de auto blijven zitten. 
De bewering van de politie dat hij zich voordeed als iemand van de geheime dienst, spreekt hij resoluut tegen. Ook zegt hij de lampen niet gebruikt te hebben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!