Nieuws

Nijmeegse school gaat weer open na coronabesmettingen, één klas blijft thuis

Het SSgN in Nijmegen gaat maandag weer open.
Het SSgN in Nijmegen gaat maandag weer open. © ANP
NIJMEGEN - De lessen op het Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SsgN) worden maandag hervat. Alle leerlingen zijn weer welkom, behalve als ze in een klas zitten waar corona is geconstateerd. Dat laat de directie van de school weten in een brief aan ouders en leerlingen, die in het bezit is van Omroep Gelderland.
Op de middelbare school met ruim 1300 leerlingen werden vorige week drie coronabesmettingen vastgesteld. Daarbij ging het om twee klasgenoten en hun mentor. Het schoolgebouw ging op slot en van woensdag tot en met vrijdag werd er alleen online les gegeven.

GGD doet nog onderzoek

De GGD is nog bezig met het bron- en contactonderzoek om de omvang van de besmetting in kaart te brengen, laat de directie weten. Daarom blijft de klas waar corona is geconstateerd uit voorzorg nog tot en met woensdag thuis.
Rector Marcel Janssen hield er eerder nog rekening mee dat de school een week langer dicht zou blijven. Vrijdag is echter besloten dat andere leerlingen die geen corona-gerelateerde klachten hebben, volgende week gewoon weer naar school mogen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!