Duitser en Nederlanders vliegen samen naar de kust

GOCH - Voor deze aflevering 'Vrij zonder Grenzen' gaat een Duitse reporter langs bij de vliegsport vereniging Goch-Asperden. Rainer Haas en Jan-Peter Visser zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor het opstijgen.

Bij deze vereniging zijn zowel Duitse als Nederlandse piloten lid. "Een vlucht met een sportvliegtuig moet goed worden voorbereid", vertelt Rainer. "Je moet met een hoop rekening houden. Het vliegtuig moet in perfecte staat verkeren en het weer is ook niet onbelangrijk."

Rainer en Jan-Peter zitten vaak samen in het vliegtuig. "We vliegen dan richting Norderney, en gaan dan ook een stukje over Nederland. We zien van boven vele zeilschepen voor de Noordzeekust. Als we op Norderney landen, gaan we een uurtje koffie drinken en zijn later op de namiddag weer terug. Het is fascinerend."

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt samen met het Duitse Studio47 aan de 'Vrij zonder grenzen' in Europa. Het programma vertelt grensoverschrijdende verhalen uit de regio die te maken hebben met de 75e Bevrijdingsdag en 75 jaar einde van de Tweede Wereldoorlog. De herinneringen aan deze tijd staan centraal, bijvoorbeeld aan vlucht en verdrijving, maar ook de gevoelens van nu zijn erg belangrijk over wat ons verbindt en wat ons van elkaar onderscheid.

Bekijk de uitzending:

Ondersteund door het INTERREG - programma

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Vrij zonder grenzen
Deel dit artikel: