Nieuws

Drie middelbare scholieren Ede besmet met corona

Het Streek Lyceum in Ede.
Het Streek Lyceum in Ede. © Google Streetview
EDE - Het Streek Lyceum in Ede kampt met corona. In een brief aan ouders schrijft de schooldirectie dat drie leerlingen besmet zijn.
Het gaat om twee leerlingen van havo 5 en een mavo 3-scholier. De school neemt maatregelen.
De GGD verrichtte bij de mavoleerling en de eerste havo 5-besmetting bron- en contactonderzoek. "Daaruit kwam naar voren welke leerlingen in contact waren geweest met de positief geteste leerling", schrijft rector Wilfred Nep van Het Streek Lyceum aan de ouders. "Het was daardoor mogelijk om de communicatie gericht te sturen naar de betreffende leerlingen en ouders."

Laptops voor alle leraren

De laatste besmetting (ook havo 5) noopt de school naar alle ouders te moeten communiceren, legt Nep in de brief uit. Doordat het beleid van de GGD is gewijzigd, hoeven 'positief geteste leerlingen niet thuis te blijven, maar ook niet actief gemonitord te worden'.
Het Streek Lyceum heeft nu besloten alle docenten uit te rusten met laptops met een webcam. Die zijn bedoeld voor het streamen van lessen voor leerlingen die verplicht thuis moeten blijven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!