Tennisser Wesley Koolhof verliest belangrijkste wedstrijd in zijn carrière

DUIVEN - Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven is er donderdagavond niet in geslaagd om samen met zijn dubbelpartner Nikola Mektic de US Open op zijn naam te schrijven. Het tweetal verloor de Grand Slam-finale in twee sets van Mate Pavic en Bruno Soares.

De eerste set ging gelijk op. De 31-jarige Koolhof en de even oude Mektic overleefden een breakpoint, maar kregen geen kans om zelf op voorsprong te komen. De set leek zodoende af te stevenen op een tiebreak. Het Kroatisch/Braziliaans duo sloeg echter bij een 6-5 stand direct toe op het eerste setpoint. 

In de tweede set wisten de tegenstanders van Koolhof en zijn partner wederom al hun eigen opslagbeurten te houden. Koolhof en Mektic kregen op een 3-2 stand wederom een break om de oren, waarna Pavic en Soares de winst relatief simpel naar zich toe trokken. 

Eerste kans op grote titel

Het was voor de eerste keer dat Koolhof in de finale van een Grand Slam stond. Hij won in zijn loopbaan al vijf dubbeltitels, maar een Grand Slam ontbreekt nog op zijn palmares. Vorig jaar haalde de nummer 16 van de wereld de kwartfinales op Wimbledon, wat zijn beste resultaat was.

Door zijn finaleplaats mag Koolhof samen met Mektic een cheque van 240.000 dollar, omgerekend ruim 200.000 euro, delen.

Zie ook: Koolhof stoot door naar finale dubbelspel US Open

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Duiven Duiven Sport Nieuws
Deel dit artikel: