Nieuws

Opnieuw twee kroegen in Nijmegen dicht vanwege corona

Cafe van Rijn in Nijmegen ging eerder al dicht.
Cafe van Rijn in Nijmegen ging eerder al dicht. © ANP
NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft donderdagavond bekendgemaakt dat hij nog twee kroegen in Nijmegen heeft gesloten. Het gaat om de studentenkroegen TweeKeerBellen en het Bascafé.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Opnieuw twee kroegen in Nijmegen dicht vanwege corona
Er zijn respectievelijk 17 en 11 coronabesmettingen te linken aan die cafés. TweeKeerBellen werd in juli van dit jaar ook al gesloten, wegens overtreding van de coronaregels. Ook het Bascafé werd eerder al gewaarschuwd en relatief kort gesloten. 
Begin september moest ook café Van Rijn dicht. Maar liefst 51 coronabesmettingen in de periode tussen 5 en 28 augustus zijn te linken aan de kroeg. 

'Enorme onzin'

Julian van Doornen, eigenaar van TweeKeerBellen, noemt de sluiting van zijn café op Facebook 'nergens op gegrond en enorme onzin'. "Je kunt de regels nog zo hard nastreven als je wil, maar helaas ben je toch afhankelijk van de aanpak van anderen en van onze fijne burgemeester."

Meer sluitingen niet uit te sluiten

De burgemeester gaf donderdagavond aan dat meerdere kroegsluitingen niet uit te sluiten zijn. Hij gaat ook meer stappen ondernemen. Zo komt er extra overleg met Koninklijke Horeca Nederland en gaat Bruls contact leggen met studenten en universiteiten.

Extra controles

De komende dagen zullen politie en boa's van de gemeente Nijmegen extra controleren bij horecagelegenheden, specifiek tijdens nachtelijke uren. Bruls wil nog niet over op een algemene horecasluiting. "Maar ik sluit geen enkele maatregel uit om het virus in te dammen."

Testen

Mensen die tussen 1 en 10 september TweeKeerBellen of het Bascafé hebben bezocht, wordt aangeraden bij klachten thuis te blijven en zich te laten testen op corona.