Nieuws

VIDEO | Koning praat met jongeren over drugs

ARNHEM - Koning Willem-Alexander was donderdag in Arnhem om te praten over drugscriminaliteit onder jongeren. De gemeente Arnhem richt zich bij de aanpak van drugscriminaliteit sterk op de jeugd om zo te voorkomen dat een nieuwe generatie criminelen in de drugshandel belandt.
Kijk hier naar gesprekken tussen de koning en Arnhemmers. De tekst gaat daaronder verder.  
Koning praat met jongeren over drugs
Naast een gesprek met burgemeester Ahmed Marcouch en vertegenwoordigers van de provincie, het Openbaar Ministerie en de politie, sprak de koning met de Arnhemse jongeren zelf.
Op vmbo-school 't Venster in Arnhem-Noord vroeg de vorst leerlingen naar hun mening over drugs. Het gesprek ging over de gevaren van verslavingen en de beschikbaarheid van drugs in de omgeving van hun school. Leraren, de directie en een conciërge praatten de koning bij over het creëren van een veilige leerwerkomgeving. 

Positieve rolmodellen

Het werkbezoek werd afgesloten bij Presikhaaf University, een plek waar jongeren die thuis weinig structuur kennen worden geholpen met hun huiswerk en mee kunnen doen aan sportactiviteiten en wijkdiners. De koning sprak met de initiatiefnemers over de betekenis van positieve rolmodellen en het belang van vertrouwenspersonen die de kwetsbare jongeren niet loslaten.
Afsluitend volgde een gesprek met moeders uit de wijk Presikhaaf over hun zorgen rond het opgroeien van jongeren op een plek waar zij gemakkelijk in aanraking komen met criminaliteit.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!