Nieuws

Gezochte man opgepakt tijdens controle op bungalowpark in Aalten

Recreatiepark Karpermeer in Aalten.
Recreatiepark Karpermeer in Aalten. © Google Street View
AALTEN - Tijdens de grote controle op bungalowpark 't Schepersveld in Aalten zijn dinsdag 41 van de in totaal 45 recreatiewoningen onder de loep genomen. Daarbij werd een man opgepakt die wordt gezocht door de Duitse politie.
De controle werd 's ochtends uitgevoerd door politie en gemeente. Van de 41 woningen is 'slechts gedeeltelijk bekend' of ze alleen voor recreatieve doeleinden worden gebruikt of - illegaal -  permanent worden bewoond. De gemeente Aalten verklaart in een persbericht dat voor de vier andere recreatiewoningen een ontheffing is verleend.  
De uitkomsten van het onderzoek nemen de nodige tijd in beslag. Zo zijn de resultaten van een dergelijke controle in maart bij de camping Karpermeer nog altijd niet bekend.

Alleen toeristen en recreanten

Alle zes vakantieparken en campings in Aalten worden dit en volgend jaar gecontroleerd. De gemeenteraad heeft namelijk besloten dat ze alleen gebruikt mogen worden door toeristen en recreanten. Met het onderzoek wil Aalten eventuele onrechtmatige bewoning in beeld brengen.
De invallen van gemeente en politie worden ondersteund door een zogeheten Ariadne-team van de provincie, zoals de provinciale aanpak van illegale bewoning op recreatieparken wordt genoemd. De controles komen overigens niet als een verrassing, want zowel de park-  als de woningeigenaren worden vooraf ingelicht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!