Piepschuim deze zomer niet in het theater, wel op Podium Kabam

NIJMEGEN - Volgens henzelf wonnen ze geheel onverwacht de Roos van Nijmegen. Daarna zijn ze niet meer van elkaar losgekomen en zouden ze deze zomer toeren met een aanstekelijke theatershow.

Piepschuim, dat zijn Cor Burgers en Robbert Koekoek, allebei liedjesmakers. In eerste instantie op festivals en poppodia, later veel meer in theaters. Doordat ze tijdens een optreden toevallig met elkaar op het podium kwamen en dat erg goed liep, zijn ze samen verder gegaan. Cor de teksten, Robbert de muziek. 

De zomer was volgeboekt, maar het liep allemaal anders. 

Begin van het jaar zongen ze op Podium Kabam het heerlijke lied: Ik heb jou.

Kijk en luister. De tekst gaat verder onder de video.

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Op het podium komen niet alleen ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen. Podium Kabam geeft ze een extra zetje.

In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen. Elke week wordt er een Podium Kabam-plaat gekozen. Deze wordt elke dag een aantal maal gedraaid.

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf in september en oktober elke donderdag uitgezonden om 17.20 uur op TV Gelderland.

Vele samenwerkingen

Het platform komt tot stand door samenwerking met Poppunt Gelderland, de Nieuwe Oost, en AMZAF Young Talent Festival. De opnames vinden plaats in de Basis in Nijmegen - het oude Doornroosje - en Studio 26 in Velp. Podium Kabam wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. 

Heb jij nieuw werk dat wel een podium kan gebruiken? Meld je dan aan via kabam@gld.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Podium Kabam Nieuws
Deel dit artikel: