Nieuws

Kapper en al zijn klanten moeten in quarantaine

Kapper en al zijn klanten moeten in quarantaine.
Kapper en al zijn klanten moeten in quarantaine. © Pixabay
MALDEN - Klanten van kapperszaak Pekandy worden opgeroepen in quarantaine te gaan als ze begin september in de zaak in Malden zijn geweest. Wie coronaklachten heeft, wordt gevraagd zich te laten testen.
De oproep om tien dagen in quarantaine te gaan, wordt op Twitter gedaan door de gemeente Heumen, waar Malden onder valt, en de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.
In de Tweet gaat het om klanten die op 2, 3, 4, 5 of 8 september in de kapperszaak zijn geweest: "Dan wordt je dringend verzocht tot 10 dagen na dit bezoek in quarantaine te gaan. Heb je coronaklachten? Laat je dan testen!"

Kapper positief getest

De kapper liet zich afgelopen maandag testen, omdat hij wat last van keelpijn had. Woensdag kreeg hij de uitslag en bleek hij besmet te zijn. Hij zegt alle voorzorgsmaatregelen te treffen: "Ik werk altijd met een mondkapje en gebruik handschoenen." Hij werkt alleen in zijn zaak en heeft geen personeel. Hij vermoedt daarom dat hij het van een klant gekregen heeft. De kapper schat dat hij zo'n 12 tot 15 klanten per dag heeft. Die komen allemaal op afspraak bij hem. De kapper heeft al die klanten afgebeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!