Weer coronabesmetting op een school: 'Komt door feestje'

DOORWERTH - Meerdere klassen van het Dorenweerd College in Doorwerth moeten donderdag thuisblijven vanwege een nieuwe coronabesmetting. Directe aanleiding van de besmetting zou een feest zijn waar afgelopen weekend dertig tot vijftig leerlingen aanwezig waren.

Op het feestje waren naast leerlingen van het Dorenweerd College mogelijk ook leerlingen van andere scholen aanwezig. De school heeft leerlingen van havo 4, vwo 4 en vwo 5 woensdagavond opgedragen om donderdag thuis te blijven.

Geen duidelijkheid

Het bestuur van de school laat weten dat het nieuws over de besmetting de school pas na 17.00 uur bereikte, waardoor ze geen specifieke informatie van de GGD kon krijgen. Hierdoor heeft de school geen duidelijkheid over de namen van betrokken leerlingen.

De leerlingen van andere leerjaren mogen wel naar school komen. De school verwacht donderdag meer duidelijkheid te krijgen over de coronabesmetting en het contactonderzoek.

Eerder deze week werden er op scholen in Silvolde en Nijmegen al coronabesmettingen geconstateerd. De school in Nijmegen is dicht.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Renkum Doorwerth Onderwijs Nieuws
Deel dit artikel: