Nieuws

GPS onder auto ex: Arnhemmer cel in voor onophoudelijk stalken

ARNHEM - Een 38-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot een halfjaar gevangenisstraf voor het stalken van zijn ex-vriendin. De man wist dat zijn ex niet was gediend van contact met hem, maar bleef daar op allerlei manieren toch op aandringen.
Hij WhatsAppte haar, belde haar meerdere keren en beledigde en bedreigde de vrouw, onder meer via Facebook. Daar bleef het niet bij. De Arnhemmer hield zich meermaals op bij de woning van zijn ex, scheen met de koplampen van zijn auto in haar woning en probeerde via haar kinderen, kennissen en vrienden contact te leggen met zijn ex.
Ook plaatste hij een GPS-tracker onder haar auto, zodat hij kon volgen waar ze naartoe ging. Het stalken had grote invloed op de vrouw. Ze zei in de rechtszaal dat ze het gevoel heeft nergens meer veilig te zijn.
De man kreeg naast zijn gevangenisstraf ook een contact- en locatieverbod. Daarnaast moet hij zijn ex 1.000 euro schadevergoeding betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!