School rest van de week dicht na coronabesmetting, 1350 leerlingen thuis

NIJMEGEN - De middelbare school Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen, kortweg SSgN, blijft de rest van de week gesloten. Dat heeft de directie besloten nadat een leerling positief is getest op corona en meerdere klasgenoten en docenten in quarantaine moeten.

Maandagavond werd duidelijk dat een van de leerlingen besmet was met het coronavirus. De klasgenoten moesten daarom dinsdag al thuisblijven.

Leerlingen en mentor met klachten

Meerdere leerlingen en de mentor van die klas kregen echter klachten en hebben zich dinsdag laten testen. De GGD besloot vervolgens dat behalve de klas ook een deel van de docenten in quarantaine moet, omdat die in contact waren geweest met de klas.

De directie zegt nu in een brief aan ouders en leerlingen uit voorzorg de school de rest van de week dicht te houden. Woensdag wordt er geen les gegeven. Donderdag en vrijdag wel, maar dan online.

Het SSgN is een school in de wijk Hazenkamp voor vmbo, havo en vwo. De school heeft zo'n 1350 leerlingen.

Meer besmettingen

Maandag werd al bekend dat er op het ROC Nijmegen een besmetting was geconstateerd. En op het Almende College in Silvolde raakte een docente besmet met het virus. Daar houdt de GGD nauwlettend in de gaten.

Zie ook: Besmetting op meerdere scholen, GGD houdt boel in de gaten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: