Nieuws

Bandenrecyclingsbedrijf en gemeente Lochem terug naar de rechter

Bandenrecyclingbedrijf Doornberg in Almen.
Bandenrecyclingbedrijf Doornberg in Almen. © Omroep Gelderland
ALMEN - Recyclingsbedrijf Doornberg uit Almen en de gemeente Lochem hebben geen schikking getroffen over het vertrek van het Almense bedrijf. De rechter moet nu uitspraak doen, meldt de gemeente Lochem.
"Wij zijn niet tot overeenstemming gekomen en hebben de rechter om een uitspraak gevraagd. De standpunten liggen te ver uit elkaar", schrijft de gemeente in een memo aan de raad. Op 30 september moeten beide bedrijven voor de rechter verschijnen.
De gemeente Lochem heeft het bedrijf uitgekocht voor 2,77 miljoen euro. De afspraak was dat het bedrijf tot 1 augustus aan de Scheggertdijk kon blijven. Het bedrijf heeft nog geen nieuwe locatie gevonden en blijft dus nog zitten waar het zit.

Zorgen over veiligheid

Beide partijen moesten van de rechter kijken of een schikking over het vertrek mogelijk is. Maar nu blijkt dus dat de partijen er niet uitkomen. In de memo schrijft de gemeente ook dat de inzet blijft dat het terrein wordt opgeleverd en dat de bedrijfsactiviteiten eindigen. 
Buren maken zich al jaren grote zorgen over de veiligheid. Er is angst voor brand en schade aan de natuur. Doornberg verwerkt onder andere autobanden. Ze slaan banden op, shredderen en verwerken het rubber.

Zie ook: