Nieuws

Vrouw (33) gaat vrijuit na dodelijk auto-ongeluk in Beek

De ravage na het dodelijk ongeval in Beek.
De ravage na het dodelijk ongeval in Beek. © Davy Derksen/112 Nieuwsgroep
BEEK-UBBERGEN - Een 33-jarige vrouw uit Groesbeek wordt niet vervolgd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Beek (gemeente Berg en Dal). Volgens het Openbaar Ministerie was er afgelopen december sprake van 'een heel noodlottig ongeval'.
De Groesbeekse moest eigenlijk woensdag voor de rechtbank verschijnen. Ze werd ervan verdacht zeer onvoorzichtig en onoplettend over de Nieuwe Rijksweg (N325) richting Duitsland te zijn gereden en de dubbele doorgetrokken streep op de weg te hebben overschreden. 
De automobiliste zou op de verkeerde weghelft zijn beland en frontaal op een tegenligger zijn gebotst. De bestuurster van de andere wagen kwam bij het ongeluk om het leven. 
In aanloop naar de zitting is de zaak volgens het OM opnieuw beoordeeld. Daaruit is gebleken dat er 'geen strafrechtelijke vervolging kan of hoort te worden ingesteld', laat een woordvoerder weten. De zaak is geseponeerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!