Taakstraf na fataal ongeluk in Ochten

ARNHEM - Een 20-jarige man uit Ochten heeft een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging opgelegd gekregen voor een fataal verkeersongeval. Anderhalf jaar geleden veroorzaakte hij een ongeluk waarbij een 90-jarige voetganger gewond raakte. Een week later overleed die persoon.

Het ongeluk gebeurde in de Plataanstraat in Ochten, vorig jaar januari. De man verklaarde dat hij het slachtoffer geen moment heeft gezien en dat hij, in tegenstelling tot wat anderen zeiden, bij het afslaan op de kruising niet de binnenbocht nam.

De rechtbank gaf dinsdag aan dat de 20-jarige man niet alleen geen voorrang verleende aan de voetganger, die met een rollator liep, maar ook onvoldoende rechts hield tijdens het afslaan.

Van opzet was geen sprake, wel van aanmerkelijk onvoorzichtig handelen. Ook had de man beter moeten opletten, omdat het tijdens het ongeval donker was en regende. De rechter gaf de Ochtenaar daarom honderd uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: