Banden lek van auto's in Lunteren, Scherpenzeel en Bennekom

LUNTEREN - In Lunteren is de politie op zoek naar een 'bandenprikker'. Deze onbekende steekt in de nacht van 3 op 4 juni banden lek van drie auto’s. De politie onderzoekt meer gevallen van lek gestoken autobanden in de regio.

De wagens in Lunteren staan geparkeerd aan de Maalderij, een straat in de buurt van de Dorpsstraat.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

De man heeft het in Lunteren gemunt op drie SUV-wagens. Dat zijn grote auto’s met veel laadruimte. De afkorting SUV staat voor Sports Utility Vehicle.

Meer dan twintig banden lek

Er zijn meer gevallen (ruim twintig) van autobanden die zijn lek gestoken. Ook die vonden plaats in juni; in Lunteren, Bennekom en Scherpenzeel.

De politie beschikt over een signalement, doordat een dashcam in een auto opnames heeft gemaakt. Het betreft een blanke man van ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en is ongeveer 1 meter 80 lang.

Op de beelden droeg hij een lichte joggingbroek, een donker T-shirt en droeg een grijs petje.

Kun je de politie helpen? Bel 0800-6070 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Vermeld als zaaknummer: 2020260147. Verder is er dit tipformulier op de website van de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: