Nijmegen speurt in Goffertpark naar bodemvondsten

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen gaat de bodem van het Goffertpark controleren op onder meer oude munitie en archeologische vondsten. Omdat er door het coronavirus minder activiteiten zijn in het park, is het nu het goede moment daarvoor. De werkzaamheden beginnen volgende week.

Het Goffertpark heeft een rijke historie, van de Romeinse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog, aldus de gemeente. In bodem zitten restanten van munitie, kampmaterialen en wapenopstellingen. Tijdens de opbouw van een concert in 2018 dook bijvoorbeeld oude munitie op. Onderzoek wijst uit dat er vrijwel zeker meer materiaal in de grond zit.

Een gespecialiseerd bedrijf begeleidt inmiddels de opbouw van concerten. Dat zorgt wel voor voor vertraging en extra kosten. Daarom wil de gemeente alle materialen opsporen en verwijderen.

Experts bekijken de bodem van het park in fases en graven waar nodig materialen op. In de nachtelijke uren schermen hekken de werkplaatsen af en houden camera's de boel in de gaten. Waar nodig herstelt de gemeente de bodem en wordt er nieuw gras gezaaid.

De klus moet in januari helemaal klaar zijn. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: