Elburgerbrug blijft maar stuk gaan, 'Flevoland, doe iets!'

ELBURG - Vandaag zijn omwonenden van de Elburgerbrug weer een week onderhoud verder, maar nóg steeds is de brug in de N309 van Elburg naar Flevoland niet wat die wezen moet. De brug levert de laatste jaren veelvuldig problemen, met technische storingen, urenlange stremmingen en wekenlange afsluitingen tot gevolg. Flevoland móet iets doen.

Dat vindt ChristenUnie-raadslid Maroeska Veldkamp van de gemeente Elburg. Die wil dat het nu eens ophoudt met de overlast.

Provincie moet iets doen

"Dit kan zo niet langer maar ik weet ook dat de brug van de provincie Flevoland is. Ik ga de wethouder maandagavond dan ook vragen of hij dit op de kaart kan zetten bij de bestuurders van de provincie Flevoland. Zelf heb ik ook onze provinciale fractie geïnformeerd. Ik hoop dat de provincie Gelderland dit ook aan gaat kaarten bij de provincie Flevoland.”

De brug ging zaterdagmorgen weer open voor verkeer, maar helaas zijn de problemen groter dan gedacht, en ook nog steeds niet opgelost. Volgens de provincie Flevoland is er noodbeton gestort en tijdelijke belijning aangebracht, maar houdt dat ook niet te lang.

Te veel omrijden en wachten

Veldkamp: "Het omrijden over Kampen of Harderwijk of het wachten voor een niet functionerende brug kost veel tijd. Voor agrariërs en andere ondernemers is het in deze lastige tijd een extra kostenpost. Ook automobilisten en fietsers zijn nu regelmatig veel langer onderweg voor woon-werk verkeer."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Elburg Nieuws
Deel dit artikel: